Advies en begeleiding

Begeleiding zelfbouwen bio-ecologische houtskeletbouw

Je bent handig en je wilt graag je eigen woning bouwen of verbouwen in houtskelet, maar je zit met een aantal vragen of hebt hulp nodig bij de uitvoering?

Ik bied professionele begeleiding bij het realiseren van je droomhuis en ik deel graag mijn kennis over energie-efficiëntie, houtskelet, isolatie, lucht- en winddichting, dampopen bouwen en opbouw platte daken. Ik kan je bijstaan met advies maar ik kan ook meewerken op de werf.

We kunnen in een eerste kennismakingsgesprek bepalen wat het adviesgedeelte juist inhoudt. Dit kan er als volgt uitzien: 

  • Energie-efficiëntie: onderzoek van de energie-efficiëntie van het ontwerp en voorstel tot verbetering 
  • Houtskelet:  gedetailleerde uitvoeringsplannen en meetstaten  aan de hand van uw plannen. Ik kan zorgen voor de levering van het materiaal op de werf. Een goede voorbereiding van de houtskeletstructuur is belangrijk voor een efficiënte uitvoering en een perfect resultaat.
  • Isolatie: advies over kwalitatieve, milieuvriendelijke isolatiematerialen. Extra aandacht voor de bouwknopen.
  • Lucht- en winddichting: advies voor de goede uitvoering van de lucht- en winddichting van de woning. Een goede luchtdichtheid is essentieel om het energieverbruik te beperken maar ook om het comfort te verhogen en het risico op bouwschade door vochttransport te minimaliseren

Voor het adviesgedeelte werk ik met een vaste prijs, afhankelijk van de complexiteit van uw project en de graad van ondersteuning die u van mij verwacht. Voor de bouwen van je woning kan ik komen meewerken aan uurtarief, professioneel gereedschap inbegrepen. Wil je met mij samenwerken voor het bouwen van je woning?


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x